Mainos
Mainos

Venäjä hyväksyy ydinturvasopimuksen

Venäjä on valmis liittymään kansainväliseen ydinturvasopimuksen. Asia varmistui Barents-neuvoston huippukokouksessa Norjan Kirkkoniemessä.

Venäjän odotettiin olevan jo eilen valmis hyväksymään ydinvoimatuotannon ympäristöhaittoja koskevan sopimuksen, mutta Venäjän varmaa vastausta saatiin odottaa aina tämänpäiväiseen varsinaiseen kokoukseen asti. Norjan Kirkkoniemeen ovat kokoontuneet Venäjän sekä Pohjoismaiden pääministerit.

Ruotsin pääministeri Göran Persson totesi vielä eilen, ettei usko koko sopimukseen ennen kuin näkee sen.

Useita vuosia avoinna ollut MNEPR-sopimus avaa laajan läntisen rahoituksen Venäjän ydinturvallisuushankkeisiin. Venäjän allekirjoitusta ovat EU-maiden ja Norjan lisäksi odottaneet mm. Yhdysvallat ja kansainväliset rahoituslaitokset. Sopimus on määrä allekirjoittaa myöhemmin tänä vuonna Ruotsissa.

Barents-huippukokouksessa Suomea edustaa pääministeri Paavo Lipponen. Lipponen neuvotteli aamulla Venäjän pääministerin kanssa ja illalla hän tapaa Norjan pääministerin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme