Mainos
Mainos

Syyrian turvavyöhykkeistä sopimus – Syyrian hallitus ja kapinalliset eivät mukana

Venäjä, Iran ja Turkki allekirjoittivat sopimuksen turvavyöhykkeiden perustamisesta Syyriaan.

Sopimus allekirjoitettiin Astanan neuvotteluissa Kazakstanissa, joissa mukana olivat myös kapinallisten edustajat. Sopimuksen allekirjoitustilaisuutta tarkkailleen AFP:n toimittajan mukaan osa kapinallisten edustajista marssi raivostuneina pois salista.


Syyrian hallitus ja kapinalliset eivät ole sopimusta allekirjoittaneet. Venäjä katsoo, että turvavyöhykkeiden luominen Syyriaan on aselevon säilymisen ja vihamielisyyksien loppumisen kannalta tärkeää.

Venäjä on aiemmin ilmoittanut haluavansa Syyriaan neljä turvavyöhykettä, joilla ei olisi sotilaallista toimintaa tai lentoliikennettä. AFP:n toimittajan näkemässä versiossa sopimuksesta turvavyöhykkeet perustettaisiin kapinallisten hallussa olevaan luoteessa sijaitsevaan Idlibiin, osiin Homsin maakuntaa ja lähelle Damaskosta.

Tavoitteena on panna väkivaltaisuuksille loppu välittömästi. Edelleen on kuitenkin epäselvää, ketkä alueita valvoisivat. Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan valvonta-asioita käydään läpi erillisissä keskusteluissa.

MTV Uutisten erikoistoimittaja Mirja Sipinen analysoi Venäjän ja Turkin välejä eilen Seitsemän uutisissa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme