Mainos
Mainos

Venäjä iski raketeilla Dagestanissa

Venäjän joukot tekivät tänään raketti-iskuja kahteen dagestanilaiseen kylään, joiden asukkaat tukivat venäläisten mukaan muslimikapinallisia Venäjää vastaan käydyissä taisteluissa tässä kuussa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Sisäministeriön iskujoukot ja sotilaat piirittivät Karamahin ja Tshabanmahin kylät, jotka sijaitsevat noin 70 kilometriä lounaaseen Dagestanin pääkaupungista Mahatskalasta. Tämän jälkeen kyläläiset määrättiin luovuttamaan aseensa. Kun kyläläiset kieltäytyivät, kyliin iskivät taisteluhelikopterit raketeilla.

Dagestanin sissien julistaman muslimitasavallan tiedotusministeri Magomet Rasu Mussajev kertoi moskovalaiselle radioasemalle, että ainakin kaksi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui raketti-iskuissa. Mussajev jatkoi, että kyläläisten osallistumisesta taisteluihin ei ole mitään todisteita. Hän myös lupasi, että "Dagestanin islamilainen valtio" tulee suojelemaan kyläläisiä.

Muslimikapinalliset valtasivat kyliä Dagestanissa elokuun alussa ja halusivat perustaa Pohjois-Kaukasukselle islamilaisen valtion. Sissit, joita johti tshetsheenipäällikkö Shamil Basajev, ilmoittivat aikaisemmin tällä viikolla vetäytyvänsä Dagestanista takaisin Tshetsheniaan. Venäjän pääministeri Vladimir Putin sanoi eilen, että sissit eivät olleet muslimeja, vaan ainoastaan "terroristeja".
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme