Mainos
Mainos

Venäjä iski tshetsheenejä vastaan

Venäjän sisäministeriön joukot ovat tehneet "ennaltaehkäisevän" iskun tshetsheenitaistelijoiden asemia vastaan Tshetshenian ja Dagestanin rajalla, kertoo sisäministeri Vladimir Rushailo.

Iskun kohteena oli 150-200 tshetsheenisissin ryhmä. Joitakin sissejä sai surmansa, mutta venäläiset eivät kärsineet tappioita, Rushailo sanoi.
Rushailon mukaan venäläiset käyttivät hyökkäyksessä helikoptereita ja kranaatinheittimiä, ja tshetsheeneillä oli automaattiaseet. Isku tehtiin Tshetshenian ja Venäjän rajan tuntumassa, alueella, jossa tilanne on ollut räjähdysaltis Tshetshenian ja Venäjän välisen sodan päättymisen jälkeenkin. Sieppaukset ovat tavallisia ja viime viikkoina rajaseudulla on ollut useita kahakoita.

Venäjä ja Tshetshenia kävivät verisen sodan vuosina 1994-96, mutta se ei ratkaissut kiistaa Tshetshenian itsenäistymisestä. Venäjän mukaan Tshetshenia on yhä osa sen aluetta, mutta käytännössä tasavalta ei ole sen valvonnassa.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme