Mainos
Mainos

Venäjä: Itä-Ukrainan vaalivoittajilla valtuudet ratkaista ongelmat

Venäjä on odotetusti ilmoittanut tunnustavansa Itä-Ukrainan vaalit.

Maan ulkoministeriö on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan vaalit auttavat aluetta pääsemään takaisin normaaliin elämään.  
Tiedotteen mukaan Venäjä kunnioittaa itäukrainalaisten mielipidettä. Vaalivoittajat saivat sen mukaan valtuutuksen ratkaista alueen ongelmat.  

Ukraina on syyttänyt Venäjää joukkojen ja kaluston siirtämisestä jatkuvasti Itä-Ukrainan separatistialueille, vaikka maa väittää muuta.  
Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on tuominnut vaalit kovin sanoin.   

– Nämä niin kutsutut vaalit ovat farssi, joissa äänestetään tankkien ja konekiväärien piippujen varjossa, Poroshenko laukoi ja varoitti jälleen kerran Venäjää tunnustamasta vaalien tulosta, kuten se on luvannut tehdä.  

Ukrainan turvallisuuspalvelu ilmoitti aloittaneensa vaaleista rikostutkinnan, koska kyse on laittomasta vallan anastamisesta.  
Myös EU on tuominnut vaalit. Ne ovat uusi este rauhan tiellä, sanoo unionin ulkoasioista vastaava Federica Mogherini. Hänen mukaansa äänestys on lainvastainen.  

Vaalivoittaja: Kiova ei halua rauhaa  


Donetskin separatistien johtaja Aleksandr Zahartshenko otti odotetusti murskavoiton alueen vaaleissa. Ovensuukyselyjen mukaan Zahartshenko sai yli 81 prosenttia äänistä. Zahartsenkon puolueen menestys oli yhtä mairitteleva, sillä se sai 65 prosenttia äänistä.  
Julistauduttuaan voittajaksi Zahartshenko syytti Kiovaa rauhan torjumisesta. Kiova pelaa kaksilla korteilla eikä se halua rauhaa, Zahartshenko sanoi.  

Myös Luhanskissa nykyisen johtajan Igor Plotnitskin odotetaan voittavan vaalit pomminvarmasti.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme