Mainos
Mainos

Venäjä: Itäraja pitää, vaikka vartiointia vähennetään

Itärajan takana Karjalan tasavallassa on pidätetty viime viikkoina useita Suomeen laittomasti pyrkineitä ryhmiä.
Venäjän rajaviranomaiset vakuuttavat, että rikollisten ei ole jatkossa kuitenkaan helpompi ylittää itärajaa, vaikka Venäjä vähentääkin selvästi vartiointiresurssejaan Suomen rajalla.

-Me katsomme, että Suomen raja on kaikkein ystävällismielisin raja eikä ole järkeä pitää täällä niin paljon henkilökuntaa, sanoo rajavaltuutettu, eversti Oleg Poljakov.

Suomeen on yritetty viime viikkoina laittomasti polkupyörällä, kiskoja pitkin kävelemällä ja hiihtämällä. Karjalassa on lisäksi pidätetty kahdessa ryhmässä parikymmentä Suomeen luvatta pyrkinyttä turkkilaista.

- Pieniä ryhmiä on tulossa, jos otetaan vastaan ja samalla se kertoo siitä, että Venäjällä pystytään raja-alueella liikkumaan entistä vapammin, uskoo Pohjois-Karjalan rajavartioston rajavaltuutettu, eversti Martti Kukkonen.

Rikollisesti Suomeen tai Suomen kautta länteen pyrkivät henkilöt ja ryhmät epäilemättä testaavat entistä useammin miten Venäjän rajavalvonta toimii resurssien vähentämisen jälkeen.

Venäjä aikoo keskittää henkilöstöä rajanylityspaikoille. Mutta pitkillä metsätaipaleilla valvonta väistämättä vähenee.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme