Mainos
Mainos

Venäjä ja EU pääsivät sopuun lihantuonnista EU:sta

Kiistaa, joka koskee puolalaisen lihan vientiä Venäjälle, ei ole saatu ratkaistua vieläkään Venäjän ja EU:n neuvotteluissa.

Venäjä jatkaa lihantuontia EU-maista ensi vuonna. Venäjä ja EU pääsivät venäläislähteiden mukaan asiasta sopuun illalla neuvotteluissa Moskovassa.

Venäjän maatalousministeri Aleksei Gordejev kertoi sovun syntymisestä neuvoteltuaan terveys- ja kuluttajansuoja-asioista vastaavan EU-komissaarin Markos Kyprianoun kanssa. Lihan vienti Venäjälle jatkuu Gordejevin mukaan keskeytyksettä.

Venäjä oli uhannut keskeyttää lihan tuonnin EU:sta, koska EU ei ollut Venäjän mielestä taannut lihan turvallisuutta Romanian ja Bulgarian tullessa jäseniksi ensi vuoden alussa.

Kyprianou kertoi tiedotustilaisuudessa, että toisesta kiistasta, joka koskee puolalaisen lihan vientiä Venäjälle, voidaan keskustella tulevaisuudessa.

(MTV3-STT-Itar-Tass-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme