Mainos
Mainos

Venäjä ja Japani eivät päässeet sopuun Kuriileista

Venäjän ja Japanin neuvottelut Kuriilien saarista ovat osoittautuneet tuloksettomiksi.

Putin matkustaa tänään Yhdysvaltoihin

Venäjä ja Japani aikovat jatkaa neuvotteluja saarten omistuskiistasta, mutta niitä tuskin ratkaistaan ennen rauhanneuvotteluille asetettua takarajaa, joka on tämän vuoden loppu. Asiaa on puitu presidentti Vladimir Putinin Japanin-vierailulla.

Neuvostoliitto valtasi Kuriilit toisen maailmansodan lopulla. Kiista saarten hallinnasta on estänyt Neuvostoliittoa ja myöhemmin Venäjää ja Japania allekirjoittamasta rauhansopimusta. Kuriilien todellinen merkitys liittyy lähinnä kansalliseen arvovaltaan.

Putin tänään Yhdysvaltoihin

Presidentti Putin päättää tänään kolmipäiväisen vierailunsa Japanissa ja lentää Tokiosta suoraan New Yorkiin. Hän keskustelee YK:n juhlakokouksessa New Yorkissa mm. Yhdysvaltain ja Kiinan presidenttien Bill Clintonin ja Jiang Zeminin sekä Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa, kertoo uutistoimisto Interfax. Putin tapaa myös ensimmäisen kerran Iranin presidentin Mohammad Khatamin.

Putinin odotetaan pitävän YK:n Millennium istunnossa puheen, jossa hän puhuu maailmanjärjestön tulevaisuudesta.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme