Mainos
Mainos

Venäjä ja Kiina moittivat YK:n Syyria-päätöslauselmaa

Venäjä ja Kiina moittivat kovin sanoin YK:n yleiskokouksen Syyria-päätöslauselmaa.

Venäjän YK-lähettiläs Vitali Tshurkin totesi eilen, että päätöslauselma tukee räikeästi presidentti Bashar al-Assadin joukkoja vastaan taistelevia kapinallisia.

Samalla Tshurkin syytti lauselman kannattajia siitä, että nämä ovat toimittaneet Syyrian kapinallisille aseita ja taistelijoita. Hän ei kuitenkaan nimennyt syytöksissään tiettyä maata.

Myös Kiina soimasi päätöslauselmaa, joka Kiinan mukaan heikentää mahdollisuuksia löytää Syyrian kriisiin poliittista ratkaisua.

YK:n yleiskokouksen eilen hyväksymä päätöslauselma kritisoi turvallisuusneuvostoa kyvyttömyydestä toimia Syyrian kriisin aikana. Se myös tuomitsi Syyrian hallituksen raskaan aseistuksen käytön sisällissodassa.

Kiina ja Venäjä ovat yhteistuumin kaataneet jo kolme YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa, jotka olisivat voineet johtaa pakotteisiin Syyriaa vastaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme