Mainos
Mainos

Venäjä ja Latvia sanasodassa

Venäjä syytti tänään Latvian presidenttiä Vaira Vike-Freibergaa väittäen, että hänen viimeaikaiset kommenttinsa Venäjästä ovat olleet hyökkääviä. Viime viikolla Der Spiegel -lehdelle antamassaan haastattelussa Vike-Freiberga kertoi olevansa huolestunut Venäjän epävakaasta tilanteesta.

Hänen mielestään Latvia ei edelleenkään voi sulkea Venäjän hyökkäystä kokonaan pois laskuista. Vike-Freiberga kertoi maan kymmenvuotista itsenäisyyttä juhlistavassa haastattelussa, etteivät Latvian ja Venäjän välit ole parantuneet presidentti Vladimir Putinin toimikaudella hänen toivomallaan tavalla.

Venäjän ulkoministeriön lausunnossa todettiin, että Latvian presidentin aggressiivinen äänensävy on asiaankuulumaton. Aiemmin tässä kuussa Venäjä ärähti, kun Vike-Freiberga syytti Venäjää paluusta kylmän sodan aikoihin vastustaessaan Latvian mahdollista jäsenyyttä läntisessä puolustusliitossa Natossa.

Maiden välejä on kiristänyt myös Venäjän syytökset Latvian venäjänkielisen vähemmistön huonosta kohtelusta.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme