Mainos
Mainos

Venäjä ja Ranska kinaavat edelleen tukialuksista

Venäjä ja Ranska ovat jälleen tukkanuottasilla asekaupoista. Venäjä ilmoitti tänään, ettei se tule maksamaan Ranskalta ostamiaan Mistral-helikopteritukialuksia ennen kuin on saanut molemmat alukset.  

Kansainvälisen yhteisön kovan painostuksen kohteeksi joutunut Ranska ilmoitti aiemmin, että se toimittaa ensimmäisen aluksen Venäjälle sopimuksen mukaan, mutta toisen aluksen toimittaminen riippuu Venäjän asenteesta. Tällä on viitattu ennen kaikkea Ukrainan tilanteeseen,  

Yhdysvallat on arvostellut kovin sanoin kauppaa. Ulkoministeriön edustaja Marie Harf totesi taannoin, "ettei kenenkään pitäisi myydä aseita Venäjälle".  

Ranska on puolustanut kauppaa sanomalla, että sitä uhkaavat jättimäiset sakot sopimusrikkomuksesta, jos aluksia ei toimiteta. Tukialuksien rakentamisella on myös ollut erittäin suuri merkitys STX-telakan työllisyydelle St. Nazairessa Atlantin rannikolla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme