Mainos
Mainos

Venäjä ja Ranska vaativat Lähi-itään rauhankonferenssia

Ranska ja Venäjä ovat tänään vaatineet yhteistuumin kansainvälisen rauhankonferenssin järjestämistä Lähi-itään.

Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin mielestä kansainvälistä apua tarvitaan alueen väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. -Etsimme edelleen poliittista ratkaisua kriisiin, ja ratkaisun löytymiseksi kansainvälisen yhteisön pitää toimia aktiivisesti ja järjestää rauhankonferenssi, Ivanov sanoi.

Ranskan ulkoministeri Dominique de Villepin lisäsi, että konferenssi on "rauhansopimuksen solmimista vauhdittava työkalu".

Ulkoministerit sanoivat lisäksi maidensa pitävän Jasser Arafatia edelleen palestiinalaisten laillisena johtajana ja jatkavansa yhteydenpitoa hänen kanssaan. -Arafat on vaaleilla valittu ja on palestiinalaisten oma asia päättää, kuka heitä edustaa, de VIllepin sanoi.

Yhdysvallat puolestaan ilmoitti tänään, että sen ulkoministerin Colin Powellin on määrä tavata EU:n, YK:n ja Venäjän edustajia Lähi-idän tilanteeseen liittyen ensi viikolla New Yorkissa. Myöhemmin joukkoon liittyvät vielä Egyptin, Saudi-Arabian ja Jordanian ulkoministerit.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme