Mainos
Mainos

Venäjä ja Ukraina jatkavat neuvotteluja tulitauon jatkosta

Venäjän Vladimir Putin ja Ukrainan Petro Poroshenko sopivat tänään jatkavansa neuvotteluja tulitauon jatkosta vain muutamia tunteja ennen kuin tulitauon oli määrä päättyä.   

Ukrainan hallituksen joukkojen ja Itä-Ukrainan separatistien välisen tulitauon takarajaksi oli aiemmin sovittu maanantai-ilta. Venäjä on vedonnut Poroshenkoon tulitauon pidentämiseksi.  

Putin ja Poroshenko sopivat asiasta puhelinneuvottelussa, johon osallistuivat myös Ranskan Francois Hollande ja Saksan Angela Merkel.  

Neuvottelussa sovittiin myös maiden välisestä rajavalvonnasta sekä panttivankien vapautuksista. Nelikko kannattaa myös uusien neuvottelujen pikaista järjestämistä Ukrainan hallituksen ja separatistien välillä.  

EU ja Yhdysvallat ovat uhanneet Venäjää uusilla pakotteilla, ellei maa painosta Itä-Ukrainan separatisteja lopettamaan taisteluaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme