Mainos
Mainos

Venäjä ja USA vaihtavat tiedustelutietoa Isisistä

Venäjä ja Yhdysvallat laajentavat äärijärjestö Isisiin liittyvää tiedusteluyhteistyötä. Käytännössä tämä tarkoittaa aiempaa laajempaa tietojenvaihtoa.  

Asiasta sopivat Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja hänen kollegansa Sergei Lavrov, jotka tapasivat Pariisissa. Kerryn mukaan Venäjä selvittää lisäksi, voiko se tehdä nykyistä enemmän Irakin armeijan aseistamiseksi ja kouluttamiseksi.   

Venäjä ei kuitenkaan aio osallistua taisteluihin Isisiä vastaan. Venäjä on syyttänyt Yhdysvaltoja siitä, että pommitukset Syyriassa vaatisivat YK:n ja Syyrian hallituksen valtuutuksen. Yhdysvallat on ollut asiasta eri mieltä.  

Kerryn mukaan Yhdysvalloilla ja Venäjällä on suurvaltoina iso vastuu työskennellä yhdessä tärkeissä globaaleissa asioissa erimielisyyksistä huolimatta.

– Meillä molemmilla on tarve heikentää Isisiä ja lopulta tuhota heidät. Yksikään sivistynyt valtio ei voi vältellä tätä vastuuta, Kerry sanoi Pariisissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme