Mainos
Mainos

Venäjä ja Valko-Venäjä aikovat yhdistyä

Venäjän ja Valko-Venäjän presidentit Boris Jeltsin ja Aleksandr Lukashenko allekirjoittivat tänään sopimuksen valtioidensa yhdistymisestä liittovaltioksi. Sopimuksen mukaan kumpikin maa säilyttää kuitenkin itsenäisyytensä ja oman valuuttansa.

Allekirjoituksen jälkeen Jeltsin sanoi, että Venäjä ja Valko-Venäjä siirtyvät ensi vuosisadalle tavoitteenaan liittovaltio. Presidentit ovat hänen mukaansa ylpeitä työnsä edistymisestä. Lukashenko sanoi, että pitkällä aikavälillä päämääränä on yhdistyminen yhdeksi valtioksi.

Sopimuksen nojalla maiden talous- ulko- ja puolustuspolitiikassa siirrettään valtuuksia yhteisille elimille. Maat pyrkivät myös yhteiseen lainsäädäntöön talouden alalla ja tavoitteena on tulliliitto ja yhtenäinen verotuskäytäntö.

Valkovenäläiset lähteet olivat aiemmin kertoneet uutistoimisto Interfaxin mukaan, että yhdistymisestä järjestetään kansanäänestys kummassakin maassa ensi vuonna. Kremlin lehdistötoimisto ei voinut heti vahvistaa tietoa.
(AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme