Mainos
Mainos

Venäjä ja Valko-Venäjä tiivistävät sotilaallista yhteistyötään

Venäjä ja Valko-Venäjä suunnittelevat sotilaallisen yhteistyön tiivistämistä Naton itälaajentumisen vuoksi. Maiden puolustusministerit ilmoittivat tänään, että Venäjä ja Valko-Venäjä vastaavat näin sotilasliitto Naton laajentumiseen.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat aikaisemmin muodostaneet löyhän tulliliiton. Maiden edustajat neuvottelivat Moskovassa tänään myös taloudellisen ja poliittisen yhteistyön tiivistämisestä. Venäjän puolustusministerin Igor Sergejevin mukaan sotilaallisen yhteistyön tiivistäminen on tarpeen, koska Nato suunnittelee Varsovan liittoon kuuluneiden maiden ottamista jäsenikseen. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat myös arvostelleet ankarasti Naton aikomusta turvautua ilmaiskuihin Kosovon kriisin ratkaisemiseksi.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan puolustusministerit keskustelivat perjantaisen tapaamisensa aikana pitkään myös Kosovon tilanteesta. Sergejevin mukaan neuvotteluissa ei kuitenkaan tehty päätöksiä sotilaallisen asiantuntemuksen lähettämisestä Belgradiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme