Mainos
Mainos

Venäjä ja verotus vetävät virolaisia vaaliuurnille

Virolaiset ovat äänestäneet tänään vilkkaasti parlamenttivaaleissa. Iltapäivällä äänestysaktiivisuus näytti nousevan selvästi edellisiä vaaleja korkeammaksi. Kello neljään mennessä 56 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt uurinilla. Neljä vuotta sitten vastaava luku oli 53,9.

Erityisen vilkkaasti vaalipaikan ovi kävi Tallinnan Lasnamäessa, missä asuu paljon venäjänkielisiä.

– Tässä äänestyspaikassa on ollut tänään todella aktiivista. Uskon, että äänestysprosentti nousee korkeaksi, sanoo Lasnamäessä sijaisevan äänestyspaikan esimies Ljudmila Taranova.

Moni lasnamäkeläinen kertoi antavansa äänensä pääministeripuolueen kintereillä olevalle Keskusta-puolueelle. Tallinnan kaupunginjohtajan Edgar Savisaaren johtamaa puoluetta on arvostelu sen myönteisestä suhtautumisesta Venäjään.

Useat Keskustan äänestäjät kuitenkin perustelivat valintaansa muilla kuin ulkopoliittisilla syillä.

– Meitä ei juuri kiinnosta politiikka Ukrainassa. Meitä kiinnostaa eniten meidän kansa, Savisaarta äänestämään suunnannut Olga kertoo.

– Äänestän Keskustaa, koska kaikki tuttavani suosittelevat sitä, Pohjois-Tallinnassa äänestänyt Irina toteaa.

Vaaleissa on esillä myös muita suuria kysymyksiä, kuten verotuksen tulevaisuus. Kaikki muut suuret puolueet paitsi Reformi-puolue ovat ajaneet muutosta nykyiseen tasaveromalliin.

Uutista on korjattu kello 19.26. Äänestysvilkkaus on nousemassa edellisiä vaaleja korkeammaksi, ei ennätysvilkkaaksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme