Mainos
Mainos

Venäjä jatkaa ilmaiskuja, Syyrian hallituksen joukot aloittivat suuren hyökkäyksen

Syyrian hallituksen maajoukot ja sen liittolaiset ovat aloittaneet tänään hyökkäyksen Ghabin alueella Länsi-Syyriassa, Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights sanoo.

Maajoukot saavat tukea Venäjän ilmaiskuista.  

Myös Syyrian armeijan edustaja kertoo tänään aloitetusta suuresta hyökkäyksestä kaupunkien ja kylien takaisinvaltaamiseksi.  

Kapinalliset ovat edenneet Ghabin alueella aiemmin tänä vuonna ja lähestyneet tärkeää rannikkoaluetta, joka on hallituksen hallinnassa.  

Syrian Observatory for Human Rights -ryhmän johtaja Rami Abdulrahman kertoo, että hallituksen joukot ovat hyökkäyksessään ampuneet kapinallisalueille muun muassa ohjuksia Venäjän pommittaessa aluetta ilmasta. Lontoossa toimiva ryhmä hankkii tietonsa Syyriassa paikan päällä olevista lähteistä.  

Abdulrahman kertoo myös, että Syyrian joukot eivät ole saaneet mainittavaa menestystä Haman alueella eilen aloittamassaan hyökkäyksessä. Operaatiossa on tiettävästi kuollut kolmetoista hallituksen puolella taistellutta miestä. Kapinalliset vahvistavat seitsemän taistelijansa kuolleen, joskin Abdulrahman uskoo heitä olleen enemmän.  

Sotatoimissa näytti eilen tulleen uusi käänne, kun Venäjä ilmoitti tulittaneensa äärijärjestö Isisiä ohjuksilla, jotka ammuttiin aluksilta Kaspianmereltä. Venäjän puolustusministeriön mukaan ohjuksia on ammuttu Kaspianmereltä myös viime yönä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme