Mainos
Mainos

Venäjä käärmeissään Astrid Thorsille

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön vähemmistövaltuutetun Astrid Thorsin lausunnot Ukrainan ihmisoikeustilanteesta ovat närkästyttäneet Venäjän.

Astrid Thors on todennut olevansa huolissaan Krimin niemimaan ukrainalaisväestön ja etenkin Krimin tataarien asemasta. Lisäksi hän on sanonut, ettei vierailuillaan Krimillä ja Kiovassa havainnut merkkejä venäjänkielisiin kansalaisiin kohdistuvista uhista.

Venäjän Suomen-suurlähetystö on julkaissut sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa todetaan, ettei Thorsin arvioilla ole mitään yhteistä todellisuuden kanssa. Myös venäläisuutistoimisto Itar-Tass kertoo Venäjän kritisoivan Thorsin näkemyksiä.

Venäjän ulkoministeriön edustaja kertoo uutistoimistolle, että Thors sivuuttaa sen, että venäjänkielisiin kansalaisiin kohdistuu Ukrainassa todellisia uhkia ja oikeuksien loukkauksia.

– On välttämätöntä huomata, ettei tämä ole ensimmäinen kun Thors esittää todellisuudella vieraita näkemyksiä.

Edustajan mukaan lausunnot asettavat Thorsin kyvyn arvioida Ukrainan tilannetta kyseenalaiseksi.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme