Mainos
Mainos

Venäjä käärmeissään: Missä viipyy MH17-turman tutkintaraportti?

Venäjä syyttää kansainvälistä tutkimusryhmää viivyttelystä, koska ryhmä ei ole vieläkään julkaissut tietoja Ukrainassa maahansyöksyneen MH17-malesialaiskoneen turmasta.

Ulkoministeri Sergei Lavrov hämmästeli alkuviikosta Moskovassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa sitä, miksi turmakoneen mustien laatikoiden nauhoituksia ei ole vieläkään julkaistu.

– Yksikään taho ei ole antanut meille kunnollisia syitä siihen, miksi nauhoituksia ei voida tuoda julki, sanoi Lavrov.

Lavrov arvosteli kansainvälistä turmatutkintaa läpinäkymättömyydestä. Hän kertoi lisäksi saaneensa ”vaikutelman, ettei kukaan muu ole enää kiinnostunut turman tutkinnasta".

Ukrainaa Lavrov puolestaan arvosteli siitä, ettei maa ole antanut Dnipropetrovskin lennonjohdon nauhoituksia julkisuuteen.

Ulkoministeri pitääkin nyt mahdollisena, että tutkimusryhmä ei olisi onnistunut löytämään todisteita Venäjän tai separatistien osuudesta malesialaiskoneen maahansyöksyyn.

– Ne tahot, jotka lietsoivat syytöksineen hysteriaa Venäjää vastaan, näyttävät nyt nielaisseen kielensä, sanaili Lavrov.

Malaysia Airlines -yhtiön Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut lentokone ammuttiin alas Itä-Ukrainan ilmatilassa viime kuussa. Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat.  

Ukrainan keskushallinnon mukaan koneen ampuivat alas ohjuksella Itä-Ukrainan separatistit. Venäjä ja separatistit ovat puolestaan syyttäneet tapauksesta Ukrainaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme