Mainos
Mainos

Venäjä kanteli EU:lle Suomen rekkamääräyksistä

Venäjä on kannellut EU:n komissiolle Suomen venäläisrekkoja koskevista ylipainomääräyksistä, osastopäällikkö, ylijohtaja Harri Cavén liikenneministeriöstä kertoi tänään.

Venäjä katsoo Suomen määräysten syrjivän venäläisiä kuljetusliikkeitä. Venäjää ärsyttää se, että Suomessa suomalaisille ja muista EU-maista tuleville rekoille sallitaan suurempi kokonaispaino - 60 tonnia - kuin venäläisajokeille.

Cavénin mielestä Suomi voi itsenäisesti päättää, kuinka se kohtelee EU:n ulkopuolisista maista tulevia ajokkeja. -EU:n komissiolla ei ole neuvottelumandaattia Suomen ja Venäjän välisissä asioissa, hän huomautti. Hän arveli, että Venäjän kantelu vaikeuttaa kahdenvälisiä rekkojen ylipaino- ja -mittalupakäytäntöä koskevia neuvotteluja, joita jatketaan Moskovassa huomenna.

Suomi esittelee Venäjän liikenneministeriölle ja tielaitokselle uutta ehdotustaan lupakäytännön yksinkertaistamiseksi. Lupakiistat ovat hankaloittaneet tavaraliikennettä pitkään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme