Mainos
Mainos

Venäjä käy USA:n kanssa kauppaa ohjuskilvestä

Venäjä on valmis luopumaan joidenkin strategisten ydinaseiden kehittelystä, jos Yhdysvallat luopuu Eurooppaan kaavailemastaan ohjuspuolustuksesta. Asiasta kertoi Venäjän strategisten ohjusjoukkojen komentaja Nikolai Solovtsov uutistoimisto Interfaxille perjantaina.

Solovtsov viittasi Tšekkiin ja Puolaan tulossa oleviin Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmän osiin. Venäjällä ei Solovtsovin mukaan ole yksinkertaisesti tarvetta moniin kalliisiin uudistusohjelmiin, jos Yhdysvallat luopuu suunnitelmistaan.

- Meillä ei nykypäivänä ole mitään ideologisia syitä vastakkainasetteluun. Ja kun toteutamme suunnitelmia strategisten ohjusjoukkojen kehittämisestä, emme pyri pelottelemaan ketään, komentaja vakuutti.

Solovtsov kertoi keskiviikkona, että Venäjä aikoo uudistaa neuvostoaikaisen ydinohjusarsenaalinsa vuoteen 2020 mennessä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme