Mainos
Mainos

Venäjä: Kehoitamme Yhdysvaltoja miettimään tarkkaan ennen muskeleiden pullistelua Ukrainassa

Venäjän ulkoministeriö varoittaa Yhdysvaltoja seuraamuksista, jos maa toimittaa aseita Ukrainaan.

Ulkoministeriön tänään pitämässä tiedotustilaisuudessa ministeriön edustaja Aleksandr Lukashevits kommentoi myös Yhdysvaltojen käyttämää retoriikkaa ja Naton läsnäoloa Itä-Euroopassa.

Venäjän mukaan asetoimitukset Ukrainalle vaarantavat hauraan tulitauon ja uhkaavat suoraan Venäjän turvallisuutta.

– Kehoitamme Washingtonia miettimään tarkkaan toimiensa seuraamuksia ennen muskeleiden pullistelua Itä-Ukrainassa, Lukashevits sanoi. Ulkoministeriön edustaja ei kommentoinut tarkemmin, millaisia seuraamuksia mahdollisilla asetoimituksilla voisi olla.

Lukashevits kuitenkin painotti Minskin sopimuksen noudattamisen tärkeyttä. 

Venäjä ei ole myöskään tyytyväinen Naton vahvistuvaan läsnäoloon Itä-Euroopassa, ja pitää joukkojen ja sotaharjoitusten määrää ”kohtuuttomana”. Myöskään Yhdysvaltojen käyttämä retoriikka ei miellytä.

”Washington puhuu nyt Venäjän rajanaapureista Itä-Euroopassa ”etulinjan valtioina”, mikä herättää kysymyksiä amerikkalaisten ja Naton aikomuksista”, Lukashevits kommentoi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot