Mainos
Mainos

Venäjä kertoo pidättäneensä iskua Moskovaan suunnitelleita Isisin jäseniä

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoo pidättäneensä seitsemän äärijärjestö Isisin jäsentä Pohjois-Kaukasuksella Dagestanissa epäiltynä terrori-iskujen suunnittelusta.

FSB:n mukaan pidätetyt olivat suunnitelleet "korkean profiilin terroritoimien sarjaa" Moskovan alueella Isis-komentajan suorien ohjeiden perusteella.

Turvallisuusviranomaiset takavarikoivat suuren määrän tuliaseita, ampumatarvikkeita ja räjähteisiin käytettävää materiaalia.

Venäjän turvallisuusviranomaiset ovat kertoneet viime viikkoina useista toimista ja pidätyksistä Moskovaa ja Pietaria uhanneita terrori-iskuja vastaan. Pohjois-Kaukasuksen alueelta on lähtenyt paljon taistelijoita Irakiin ja Syyriaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on Berliinin joulutori-iskun valossa määrännyt kiristämään turvatoimia Venäjällä. Moskovassa viranomaiset ovat ilmoittaneet muun muassa estävänsä rekkojen ja tiesulkujen avulla mahdollisia autoiskuja.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme