Mainos
Mainos

Venäjä kiihdyttää toimiaan Tshetsheniassa

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on pyytänyt duumalta runsaat puoli miljardia markkaa lisää varoja Tshetshenian sodan rahoittamiseen. Putin on myös kehottanut tshetsheenisissejä laskemaan aseensa luvaten armahdusta vapaaehtoisesti antautuneille.

Venäjän armeija on viime päivinä kiihdyttänyt jälleen iskujaan Tshetshenian pääkaupungin Groznyin ympärillä. Venäjän taistelukoneet tekivät eilen yli 80 lentoa ampuen ohjuksia 30:een kaupunkiin. Venäläisjoukkojen komentajan mukaan venäläiset yrittävät tiivistää lähiaikoina Groznyin saartoa. Venäjä on pommittanut rajusti myös Groznyin lähellä olevaa Urus-Martan kaupunkia, missä arvellaan olevan yli 3 000 tshetsheenitaistelijaa. Urus-Martan on strategisesti tärkeä kohde, sillä kaupungista vuorille kulkeva tie on Tshetshenian huoltoreitti ja sissien mahdollinen pakotie.

Tshetsheenisissit ovat vakuuttaneet että heillä on Urus-Martanissa riittävästi miehiä torjumaan venäläisten hyökkäyksen. Suurten miestappioiden pelossa Venäjän sotilasjohto on kertonut, ettei armeija pyri valtaamaan kaupunkia. Sissien vastarinta yritetään nujertaa pommituksilla.

Eilen parlamentissa esiintynyt pääministeri Putin pyysi duumaa myöntämään runsaat puoli mirjardia markkaa lisärahoitusta Tshetshenian sotaan. Rahat on määrä ottaa yli kymmenen miljardin markan budjettiylijäämästä, joka on syntynyt öljyn hinnannousun seurauksena. Tshetshenian sodasta on tullut Venäjällä niin suuri kansallisen ylpeyden aihe että tuskin kenelläkään poliitikolla on varaa olla tukematta Putinin vaatimuksia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme