Mainos
Mainos

Venäjä kiistää jyrkästi Aleppon iskut – "russofobista hysteriaa"

Venäjä kiistää jyrkästi olevansa Aleppon kiivaiden ilmaiskujen takana. Britannia syytti eilen kovin sanoin Venäjää ilmaiskuista.

Venäjän puolustusministeriön mukaan syytökset ovat "russofobista hysteriaa".

Asiaa kommentoi puolustusministeriöstä Igor Konashenkov, joka sanoo lausunnossa, että alueella ei ollut venäläisiä koneita.

– Tämä on fakta, lausunnossa todetaan.

Venäjän lentokoneet pommittivat eilen ihmisoikeustarkkailijoiden mukaan Aleppoa kiivaimmin päiväkausiin.

Pommitusten kohteina olivat kapinallisten hallussa olevat kaupungin itäosat, joita Syyrian hallituksen joukot yrittävät vallata Venäjän ilmatuella. Tarkkailijoiden mukaan satoja ihmisiä, pääosin siviilejä, on kuollut taisteluiden kiihdyttyä runsaat kolme viikkoa sitten.

Britannia tuomitsi iskut jyrkin sanoin, ja useat parlamenttiedustajat syyttivät Venäjää sotarikoksista eilen. 

Ulkoministeri Boris Johnson sanoi, että presidentti Vladimir Putinin valitsema linja on Venäjälle tuhoisa ja kehotti kehotti ihmisiä osoittamaan mieltään Venäjän Lontoon-lähetystön edustalla.

– Haluaisin todellakin nähdä mielenosoituksia Venäjän lähetystön ulkopuolella, Johnson sanoi.

Johnsonin mukaan sotaa vastustavat ihmiset eivät ole riittävästi ilmaisseet järkytystään Aleppon tapahtumista. Missä ovat Lopettakaa sota -ryhmittymät nyt, hän kysyi.

Lopettakaa sota -liike perustettiin vastustamaan Afganistanin ja Irakin sotia, ja se toi miljoonia brittejä kaduille protestoimaan.

Presidentti Vladimir Putin perui tiistaina Pariisin-vierailunsa. Ilmoitus tuli päivä sen jälkeen, kun presidentti Francois Hollande oli sanonut Syyrian armeijan syyllistyvän Aleppossa sotarikoksiin Venäjän tuella.

Putin oli tulossa ortodoksikirkon yhteydessä olevan hengellisen keskuksen avajaisiin, Hollande taas halusi keskustella hänen kanssaan Syyriasta.

Hollanden mukaan Ranskalla ja Venäjällä on isoja erimielisyyksiä Syyrian suhteen. 

Katso aikaisempia uutisvideoita Syyriasta.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme