Mainos
Mainos

Venäjä kiristää terveydenhuollosta – yhä useampi hoitoon muualle

Joka kolmas venäläinen ei halua ottaa yhteyttä lääkäriin sairastuessaan, uutisoi syyskuussa televisiokanava NTV.

Sairaanhoidon surkea tila on Venäjällä niin yleisesti tiedossa, että edes vallanpitäjien kritiikkiä yleensä välttelevät viestimet eivät ole siitä vaienneet. NTV:n artikkeli jatkuu toteamalla Venäjän jääneen hännille, kun Maailman Terveysjärjestö WHO listasi terveydenhuoltojärjestelmät tehokkuuden mukaan.  

Syksyn mittaan keskustelu terveydenhuollon tasosta on virkistynyt jälleen, kun ulkomailta hoitoa hakeneiden venäläisten tapaukset ovat keränneet julkisuutta.  

Kesällä huomio kiinnittyi venäläispoliitikko Josif Kobzoniin, joka hakeutui hoitoon Italiaan, vaikka onkin EU:n sanktiolistalla. Syksyllä on puhuttanut tyypillisempi tapaus, jossa irkutskilaistyttö lähetettiin sydänsiirtoleikkaukseen Intiaan.  

Huomion myötä Venäjän sairaanhoidon uudistus on saanut osakseen tiukkaa kritiikkiä. Pitkään teossa olleen uudistuksen väitetään jopa kasvattaneen venäläisten kuolleisuutta, ensi kertaa viiteen vuoteen. Asiantuntijoiden mukaan uudistus on tehnyt terveydenhuollosta entistä kalliimpaa sekä vähentänyt sen saatavuutta. Samalla lääkäreiden ja hoitajien ammattitaitoisuus on heikentynyt.  

Tulevaisuus ei näytä yhtään paremmalta. Hallitus aikoo vähentää entisestään sairaanhoitoon käytettävää rahasummaa. Jos esitys menee läpi, sairaanhoitoon suunnataan valtionbudjetista ensi vuonna vain kolme prosenttia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot