Mainos
Mainos

Venäjä kiristi säteilyvalvontaa lentokentillä

Maan liikenneministeriö määräsi sekä kansainväliset että kotimaanliikennettä hoitavat lentokentät jäljittämään radioaktiivista säteilyä lentokoneiden matkustamoista ja ohjaamoista.

Venäjä ilmoitti jo torstaina kiristävänsä ulkomaisten lentoyhtiöiden lentokoneisiin kohdistuvaa säteilyvalvontaa.

Maan liikenneministeriö määräsi sekä kansainväliset että kotimaanliikennettä hoitavat lentokentät jäljittämään radioaktiivista säteilyä lentokoneiden matkustamoista ja ohjaamoista. Myös nestemäisten aineiden ja geelien kuljetuksesta lentokoneissa annettiin uudet määräykset.

Liikenneministeriö päätti toimista sen jälkeen kun brittiyhtiö British Airways ilmoitti, että sen kahdesta matkustajakoneesta oli löytynyt merkkejä radioaktiivisesta säteilystä. Säteilyn jäljitys on osa tutkintaa, joka liittyy Britanniassa kuolleen entisen venäläisagentin Aleksandr Litvinenkon kuolemaan. Litvinenkosta löytyi vaarallista radioaktiivista polonium-210-isotooppia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme