Mainos
Mainos

Venäjä kutsui Syyrian oppositiojohtajan keskusteluihin

Venäjä on kutsunut Syyrian yhdistyneen opposition johtajan neuvotteluihin. Venäjä haluaa keskustella opposition kattojärjestöä johtavan Ahmed Moaz al-Khatibin kanssa.

Varaulkoministeri Mihail Bogdanov sanoi uutistoimisto RIA Novostille, että tapaaminen voitaisiin järjestää Moskovassa tai Venäjän ulkopuolella esimerkiksi Genevessä tai Kairossa.

Venäjä on arvostellut aiemmin niitä maita, jotka ovat tunnustaneet loppuvuodesta muodostetun kattojärjestön Syyrian kansan lailliseksi edustajaksi.

Sen sijaan Venäjä on tukenut Syyrian konfliktissa presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Joskin viime aikoina sen tuki on näyttänyt horjuvan.

Syyrian hallituksen valtuuskunta neuvotteli eilen kriisistä Moskovassa. Tapaamiseen osallistuivat Syyrian varaulkoministerin Faisal Muqdadin johtama delegaatio ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov.

Syyrian konflikti on jatkunut jo lähes kaksi vuotta.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme