Mainos
Mainos

Venäjä lähetti avustusrahaa palestiinalaisille

Venäjä, Norja ja Japani astuvat kuvaan, kun Yhdysvallat ja EU ovat jäädyttäneet apunsa Hamas-johteiselle hallinnolle.

Venäjä on luovuttanut lähes kahdeksan miljoonaa euroa palestiinalaishallinnolle. Varat on tarkoitettu pelkästään humanitaarisiin projekteihin, korostaa Moskovan Lähi-idän-lähettiläs Sergei Jakolev.

Venäjän ulkoministeriön edustajan mukaan myös Norja ja Japani harkitsevat uusia rahoituspaketteja palestiinalaisille. Lähde kertoo, että Norja aikoo nostaa osuutensa 55 miljoonaan euroon vuoden loppuun mennessä.

Lähi-idän niin sanottu rauhankvartetti Venäjä, Yhdysvallat, EU ja YK neuvottelevat tiistaina New Yorkissa palestiinalaisten talousahdingosta.

Yhdysvallat ja EU keskeyttivät suoran apunsa palestiinalaishallinnolle, kun äärijärjestö Hamas nousi valtaan. Hamasia vaaditaan tunnustamaan Israel.

Maailmanpankki varoittaa tuoreessa raportissaan, että palestiinalaishallinto voi romahtaa, elleivät hallituksen virkamiehet saa lähikuukausina palkkojaan. Monet eivät talousahdingon vuoksi ole saaneet rahaa kahteen kuukauteen.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme