Mainos
Mainos

Venäjä laski järeän ydinjäänmurtajan kölin Pietarissa

Venäjä on tänään laskenut järeän uuden ydinkäyttöisen jäänmurtajan kölin Pietarissa. 173-metrinen Sibir on määrä ottaa käyttöön vuonna 2020, jolloin se alkaa murtaa jäätä Siperian pohjoispuolella. Tarkoitus on avata Sibirin avulla merireittiä Aasiaan.

Aluksella on kaksi ydinreaktoria ja se pystyy murtamaan jopa kolmen metrin paksuista jäätä.

Sibir on toinen kolmen jäänmurtajan sarjassa. Sarjan ensimmäinen on Arktika, jonka köli laskettiin viime vuonna. Se on määrä ottaa käyttöön 2019.

– Ydinvoima varmistaa Venäjän kiistämättömän johtoaseman pohjoisessa. Vain ydinjäänmurtajien avulla voi maamme täysin avata pohjoisen reitin mahdollisuudet ja hyödyt maailmalle, julisti Vjatsheslav Ruksha, Venäjän ydinjäämurtajista vastaavan Atomflot-yhtiön toimitusjohtaja.

Siperian pohjoispuoleinen reitti on ilmastonmuutoksen myötä avautumassa laajemmalle käytölle. Merireitti Euroopasta Aasiaan on sitä kautta 12–15 päivää lyhyempi kuin perinteinen Suezin kanavan kautta kulkeva reitti. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot