Mainos
Mainos

Venäjä liittyy miinasopimukseen - USA ei

Presidentti Boris Jeltsin ilmoitti eilen, että Venäjä liittyy henkilömiinat kieltävään kansainväliseen sopimukseen. Jeltsin puhui Euroopan neuvoston huippukokouksessa Strasbourgissa.

Aiemmin eilen Ranskan presidentti Jacques Chirac kehotti kaikkia Euroopan neuvoston jäsenmaita, myös Venäjää, liittymään miinasopimukseen.

Yhdysvallat ei muuta kantaansa

Presidentti Bill Clinton ei anna periksi kannastaan, jonka mukaan Yhdysvallat ei allekirjoita Ottawan sopimusta henkilömiinojen kieltämisestä, sanoi Valkoinen talo eilen.

-Presidentti on varma siitä, että hän on valinnut oikean tien turvatakseen kansalliset etumme ja myötävaikuttaakseen samalla siihen, että henkilömiinojen kaltaisesta vitsauksesta luovutaan, sanoi Valkoisen talon edustaja Michael McCurry.

Yhdysvallat osallistui viime kuussa Oslossa kokoukseen, jossa valmisteltiin henkilömiinat kieltävää sopimusta. Se vaati kuitenkin sopimukseen poikkeuksia, joita muut osanottajamaat eivät voineet hyväksyä. Muun muassa se halusi edelleen pitää henkilömiinoja Korean niemimaalla.

Yhdysvallat osallistuu kuitenkin Geneven aseidenriisuntakonferenssissa meneillään oleviin neuvotteluihin henkilömiinojen kieltämisestä
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme