Mainos
Mainos

Venäjä lopettaa Greenpeace-aktivistien rikostutkinnan

Venäjä on lopettamassa Greenpeace-aktivistien rikostutkinnan. Yhden aktivistin kohdalla tutkinta on jo päättynyt, kertoo ympäristöjärjestö. 

– Yksi Arctic 30 -ryhmän jäsenistä on saanut tänään kuulla hyvän uutisen, jonka mukaan tutkintakomitea on lopettanut rikostutkinnan, sanoi Greenpeacen edustaja Maria Favorskaja

Favorskaja uskoo, että muut syytetyt saavat lähiaikoina samanlaisen ilmoituksen viime viikolla hyväksytyn armahduslain nojalla. 

Arktista öljynporausta vastaan protestoineita aktivisteja syytetään huliganismista. Syytettyjen joukossa on suomalainen Sini Saarela. 

Suomen Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa arvioi STT:lle, että tutkinta todennäköisesti lopetetaan kaikkien kohdalta parin päivän kuluessa. Sen jälkeen on edessä viisumihakemusten laatiminen, jotta kaikkiaan 26:n eri maan kansalaiset pääsevät takaisin kotiin. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme