Mainos
Mainos

Venäjä lupaa öljyntoimitusten jatkuvan EU:hun

Venäjän öljyntoimitukset jatkuvat edelleen normaalisti sekä Valko-Venäjälle että sen kautta Euroopan unionille, vakuuttaa Venäjän energiaministeriö.

Neuvottelut uudesta öljysopimuksesta Venäjän ja Valko-Venäjän välillä kariutuivat eilen. Venäjän energiaministeriön edustajan mukaan tämä ei kuitenkaan tule vaikuttamaan öljyn toimittamiseen.

- Valko-Venäjä viivyttelee neuvotteluprosessia. Venäjä on tehnyt hyvin edullisia tarjouksia verottomista toimituksista, mutta Valko-Venäjä vaatii lisää, kertoi ministeriön edustaja uutistoimisto Reutersille. Hän ei osannut vielä sanoa, jatkuvatko sopimuskeskustelut jo tänään vai ensi viikolla.

Uutta öljysopimusta on yritetty neuvotella vuodenvaihteesta lähtien, mutta toistaiseksi sopua ei ole syntynyt.

EU-maat pelkäävätkin nyt, että vuoden 2007 öljykiista uusiutuu. Tuolloin Venäjä katkaisi öljynviennin muutamien päivien ajaksi öljyn hinnasta ja kauttakulkumaksuista johtuvien erimielisyyksien takia.

Mikäli kiista kärjistyy tälläkin kertaa, häiriöt öljyntoimituksessa vaikuttaisivat pahiten Saksaan ja Puolaan.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme