Mainos
Mainos

Venäjä määräsi iskemisestä Tshetsheniaan

Venäjä on määrännyt sotilasiskujen tekemisestä Tshetshenian kapinallisten tukikohtiin Kaukasusvuorilla, ilmoitti Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo.

-Olen antanut määräyksen ehkäisevien iskujen tekemisestä tshetsheenitaistelijoiden tukikohtiin, ja operaatio on parhaillaan käynnissä, sanoi Rushailo Venäjän parlamentin ylähuoneelle. -Aiomme antaa rikollisille sopivan vastauksen, hän lisäsi. Tshetshenian pääkaupungista Groznyistä ei heti ollut saatavissa tietoja venäläisten toiminnasta.

Venäjän joukot taistelivat Tshetshenian itsenäisyystaistelijoita vastaan verisen sodan 1994-1996 Tshetshenian yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen jälkeen. Konflikti päättyi ilman, että Tshetshenian asemasta päästiin sopimukseen.

Tshetsheenijoukkojen ja venäläisten joukkojen kahakat ovat viime aikoina olleet tavanomaisia. Seitsemän venäläistä menehtyi ja viisitoista loukkaantui yöllisessä rajataistelussa viime kuussa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme