Mainos
Mainos

Venäjä myönsi miestappioita Tshetsheniassa

Venäläissotilaita on kuollut 20-30 Tshetsheniassa viikon aikana, kun venäläisjoukot ovat olleet perustamassa turvallisuusvyöhykettä alueella, sanoi kenraali Valeri Manilov eilen.
Venäläiskenraali puhui tiedotustilaisuudessa Moskovassa. Kaiken kaikkiaan 156 venäläissotilasta on kuollut elokuun alun jälkeen taisteluissa, jotka alkoivat Dagestanissa. Ensimmäistä kertaa mainittiin Tshetsheniassa viikon aikana surmansa saaneiden määrä.
Tshetsheenijoukot hyökkäsivät eilen Terekjoen pohjoispuoliselle alueelle, joka on venäläisjoukkojen hallussa, kertoivat tshetsheenien edustajat. Alueella käytiin useiden tuntien ajan kiivaita taisteluja.
Tshetsheenilähteet kertoivat myös, että venäläiskoneiden pommituksessa oli kuollut kolmisenkymmentä ihmistä eräässä kylässä lähellä pääkaupunki Gronya.
Presidentti Aslan Mashadovin kanslian antamien tietojen mukaan tshetsheenien hyökkäyksessä Ishtsherskajan kylään kuoli 200 venäläisotilasta. Kymmeniä sotilaita otettiin lisäksi vangiksi. Tietoja ei voitu varmistaa riippumattomista lähteistä. Myös venäläiset sotilasviranomaiset kertoivat, että alueella oli käyty taisteluja.

Hyökkäyksen jälkeen tshetsheenijoukkojen kerrottiin vetäytyneen takaisin Terekjoen eteläpuolelle. Venäläiset ovat viikko sitten aloittamassaan hyökkäyksessä onnistuneet valtaamaan Terekjoen pohjoispuolisen alueen, joka käsittää noin kolmasosan Tshetshenian pinta-alasta.

Uutistoimisto Interfax kertoi tänään, että Tshetsheniasta naapuritasavaltaan Ingushiaan paenneiden ihmisten määrä on noussut 133 000:een.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme