Mainos
Mainos

Venäjä: Näin Ukrainan kriisi olisi päätettävä

Venäjä aikoo tehdä vastaehdotuksen Ukrainan kriisin päättämiseksi, kertoo maan ulkoministeri Sergei Lavrov. Ehdotus on vastaveto Yhdysvaltojen aiemmin lähettämään ehdotukseen.

Lavrovin mukaan ehdotus kriisin päättämiseksi perustuu kansainväliseen lakiin ja ottaa huomioon kaikkien ukrainalaisten intressit.

Lavrovin mukaan Venäjä lähettää ratkaisuehdotukset Yhdysvalloille. Hän kertoi asiasta televisioidussa tapaamisessa presidentti Vladimir Putinin kanssa.

Lavrovin mukaan Venäjä sai Yhdysvalloilta perjantaina ehdotuksen, josta Venäjä ei ole samaa mieltä. Hänen mukaansa ehdotuksen lähtökohdaksi väitetään Venäjän ja Ukrainan välistä konfliktia. Lavrovin mukaan Venäjä ja sen kumppanit pitävät konfliktin lähtökohtana Ukrainan vallankaappausta.

Venäläis-mieliset joukot ovat ottaneet haltuunsa Ukrainaan kuuluvan Krimin niemimaan, ja niemimaan hallinto on ilmoittanut aikeistaan liittyä Venäjään. Asiasta on määrä järjestää kansanäänestys ensi sunnuntaina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme