Mainos
Mainos

Venäjä on käynnistänyt jälleen suuret sotaharjoitukset

Kesän aikana Venäjän ja Ukrainan välit kiristyivät entisestään, kun Venäjä syytti Ukrainan asevoimia hyökkäyksestä Krimin niemimaalle. Suhteita Ukrainaan ja länteen tuskin parantaa se, että Venäjä aloitti massiiviset sotaharjoitukset eilen.

Venäjä aloitti maanantaina Ukrainan itärajan tuntumassa massiiviset sotaharjoitukset. Harjoituksiin osallistuu 12 500 sotilasta. Mukana on myös Mustanmeren ja Kaspianmeren laivastot ja lisäksi käytössä on aseistusta ja lentokalustoa.

Lauantaihin asti kestävän harjoituksen on tarkoitus testata armeijan kykyä ”suunnitella, valmistella ja toteuttaa sotilaallisia toimia”.

Venäjä järjesti ison sotaharjoituksen myös viime kuussa, tuolloin harjoittelu tapahtui lähellä Baltian ja Ukrainan rajaa.

Venäjän ja Ukrainan välit kiristyivät edelleen kesällä, kun Moskova syytti Kiovaa aseellisesta maahantunkeutumisesta Krimillä.

Venäjä on viime aikoina lisännyt varustusta Krimillä. Alueelle on tuotu muun muassa Venäjän kehittynein S-400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmä viime kuussa.

Ukrainan ja sen läntiset kumppanit ovat syyttäneet Venäjää aseiden ja joukkojen tuonnista Ukrainan itärajan yli avustaakseen separatisteja. Konfliktissa on kuollut jo lähes 10 000 sitten toukokuun 2014.

Nato on vahvistanut läsnäoloaan itäisessä Euroopassa, Puolassa ja Baltian maissa, vastauksena Venäjän laajentumispolitiikalle. Moskova on puolestaan vastannut Naton toimille, että se kuvittelee olemattomia.

MTV Uutiset kertoi Ukrainan tilanteesta elokuussa. Silloin tilanne oli kiristymässä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme