Mainos
Mainos

Venäjä: Pakotteet johtavat korkeampiin energiahintoihin

Venäjän ulkoministeriön mukaan EU:n pakotteet johtavat väistämättä nykyistä korkeampiin energiahintoihin Euroopan markkinoilla.

Venäjän mukaan Bryssel luo omalla toiminnallaan esteitä energiasektorin yhteistyölle.  

EU:n Venäjä-pakotteet julkistetaan kahdessa osassa. Tiedossa on uusi pakotenimilista, jolla on kahdeksan nimeä ja kolme yhteisöä tai yritystä. Tänään kerrotaan myös pakotteista, jotka koskevat investointeja Krimillä. Huomenna julkistetaan muun muassa aseiden vientiin ja rahoitusmarkkinoihin liittyviä pakotteita.  

"USA:lle kouriintuntuvia seuraamuksia"

Venäjä pitää myös Yhdysvaltojen asettamia pakotteita tuhoisina ja lyhytnäköisinä. 

Venäjän ulkoministeriön tiedotteen mukaan pakotteet kiristävät entisestään maiden välejä, jotka ovat Ukrainan kriisin takia jo valmiiksi huonoimmillaan sitten kylmän sodan päättymisen.  

Venäjän mukaan Yhdysvaltojen päätökset vaikeuttavat kansainvälisiä suhteita, ja pakotteista aiheutuu Yhdysvalloille kouriintuntuvia seuraamuksia.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot