Mainos
Mainos

Venäjä palestiinalaisjohdolle: Väkivallan loputtava

Venäjä kehotti palestiinalaisjohtoa ryhtymään tiukkoihin toimiin ääriainesten väkivaltatekojen lopettamiseksi.
Samaa vaativat monet muutkin maat.

Venäjän ulkoministeriön lausunnossa palestiinalaisjohtoa kehotetaan pidättämään ja tuomaan oikeuteen terroriteoista vastuussa olevat. Saksa vetosi palestiinalaisten presidenttiin Jasser Arafatiin, jotta tämä tekisi kaiken voitavansa terroritekojen lopettamiseksi.

Saksa myös vetosi lähi-idän osapuoliin, jotta ne eivät antaisi väkivallan estää meneillään olevien tulitaukoneuvottelujen onnistumista.

Myös Italia vetosi palestiinalaishallintoon väkivallan lopettamiseksi. Sveitsi kehotti israelilaisia ja palestiinalaisia lopettamaan väkivallan kierteen ja pyrkimään neuvotteluihin.

Syyria pitää Israelia vastuussa

Syyrian hallituksen lehti pitää Israelin pääministeriä Ariel Sharonia vastuussa turvattomuudesta.

-Arabialueilla ja Israelissa ei ole nyt turvallisuutta eikä rauhaa, kirjoitti lehti. Sharonin salamurhien ja saartamisen politiikka ei ole onnistunut antamaan israelilaisille turvallisuuden tunnetta eikä tukahduttamaan palestiinalaisten kansannousua.

(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme