Mainos
Mainos

Venäjä pohtii uusien ohjusten sijoittamista Valko-Venäjälle

Uusien ohjusten sijoitussuunnitelmat ovat Venäjän sotilaslähteiden mukaan vastaus Yhdysvaltain aikeisiin sijoittaa ohjuspuolustusjärjestelmänsä osia Puolaan ja Tshekkiin.

Venäjä harkitsee uusien taktisten ohjusten sijoittamista Valko-Venäjälle vastavetona Yhdysvaltain ohjuskilpihankkeille Euroopassa.

Ohjusjoukkojen johtaja, kenraalimajuri Vladimir Zaritski sanoi tänään, että Valko-Venäjän varustaminen tehokkailla Iskander-ohjuksilla on täysin mahdollista nykytilanne huomioiden. Myös voimassaolevat puolustussopimukset sallisivat sen.

- Jokaista toimenpidettä seuraa reaktio, Zaritski sanoi viitaten Yhdysvaltain aikeisiin sijoittaa ohjuspuolustusjärjestelmänsä osia Puolaan ja Tshekkiin.

Valkovenäläisillä on tällä hetkellä käytössään Toshka-tyypin ohjuksia, mutta Iskanderin kantama olisi pidempi (noin 400 km) ja ne olisivat nopeammin käyttövalmiudessa.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme