Mainos
Mainos

Venäjä pommitti Tshetsheniaa

Venäjä on tänään pommittanut sissien hallussa olevia Tshetshenian alueita ja erityisesti pääkaupunkia Groznyia, missä venäläisjoukot ovat kohdanneet kovinta vastarintaa.

Groznyi

RIA-uutistoimisto kertoi sissien vahvistavan Groznyin puolustusta mm. miinoituksella. Venäjän armeija kertoi koneiden tehneen 47 lentoa ja helikoptereiden 123 hyökkäyslentoa. Sissien vastarinta pysäytti venäläisjoukkojen etenemisen viikonvaihteessa.

Tshetsheenilähteiden mukaan sissit ottivat eilen ja tänään yhteen venäläisjoukkojen kanssa kaikilla rintamilla, kertoi Interfax-uutistoimisto. Venäläiset eivät kertoneet yhteenotoista.

Euroopan neuvoston edustaja Pohjois-Kaukasukselle

Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari Alvaro Gil-Robles matkusti eilen Pohjois-Kaukasukselle arvioimaan 200 000 pakolaisen tilannetta. Gil-Robles matkusti alueelle Venäjän Tshetshenian-lähettilään Nikolai Koshmanin ja virkaatekevän yleisen syyttäjän Juri Tshaikan kanssa.

Venäjä on toivottanut ulkomaisen avun tervetulleeksi, mutta se vastustaa lännen painostusta taisteluiden lopettamiseksi ja neuvotteluratkaisun etsimiseksi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme