Mainos
Mainos

Venäjä pyysi EU:lta apua

Venäjän johto pyysi EU:lta ruoka-apua ja humanitaarista apua EU-komission puheenjohtajan Jacques Santerin vieraillessa tänään Moskovassa. Venäjä ei kuitenkaan pyytänyt vilja-apua, koska kotimaan sato on ollut riittävän hyvä.

Santer itse ei kertonut lähemmin avunpyynnöstä lehdistötilaisuudessa Moskovassa. Venäjän on Santerin mielestä laadittava selkeä talousohjelma maan romahtaneen pankkijärjestelmän uudelleenrakentamiseksi ja ulkomaisten sijoittajien luottamuksen palauttamiseksi. EU on Santerin mukaan valmis antamaan teknistä apua Venäjän ja EU:n yhteistyöohjelman ja Tacis-ohjelman puitteissa. Kyse on kuitenkin teknisestä avusta, uusista luotoista ei Santerin mukaan ole keskusteltu.

Santer keskusteli Moskovassa pääministeri Jevgeni Primakovin kanssa. Primakov ei puuttunut lainkaan avustuskysymykseen toimittajille puhuessaan. Santer pohjusti keskusteluissa EU:n ja Venäjän suunniteltua huippukokousta. Presidentti Boris Jeltsinin on määrä osallistua huippukokoukseen Wienissä 27. lokakuuta.

Venäjän alueviranomaiset ovat aiemmin esittäneet pyynnön elintarvikeavusta Suomen ja muiden Pohjoismaiden viranomaisille. Suomessa Punainen Risti varautuu antamaan hätäapua Karjalan ja Murmanskin alueelle noin 100 000 ihmiselle.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme