Mainos
Mainos

Venäjä ruotii Naton kanssa tuomitsemiaan päätöksiä

Venäjä aikoo nostaa Naton ohjuspuolustuksen ja Itämeren lentoturvallisuuden esiin keskiviikkona, kun Venäjän ja Naton edustajat ovat koolla Brysselissä.

– (Venäjä aikoo) korostaa strategiseen vakauteen liittyviä riskejä, jotka ovat nousseet esiin Yhdysvaltain ja Naton ohjuspuolustusjärjestelmän rakentamisesta Eurooppaan, sanoo maan ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova.

Nato ilmoitti viime viikonlopun huippukokouksessaan, että sen ohjuspuolustusjärjestelmä on alustavassa toimintavalmiudessa. Venäjä suhtautuu asiaan vihamielisesti ja pitää Naton toimia uhkana omalle turvallisuudelleen.

Nato puolestaan on toistuvasti vakuuttanut, ettei sen ohjuspuolustusta ole suunnattu Venäjää vastaan, vaan sillä vastataan euroatlanttisen alueen ulkopuolelta kuten Lähi-idästä tuleviin uhkiin.

Venäjä haluaa keskustella Naton kanssa myös lentoturvallisuuden parantamisesta Itämeren alueella. Asia nousi esiin presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailulla. Putin tarttui presidentti Sauli Niinistön ehdotukseen, että Itämeren alueella tulisi sopia yhteisistä säännöistä pimeiden lentojen välttämiseksi.

Venäjän ja Naton välinen neuvosto on ollut aiemmin koolla vain kerran Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme