Mainos
Mainos

Venäjä sanoo vetäytyneensä - Georgia kiistää

Venäjä on ilmoittanut aloittaneensa vetäytymisen Georgiasta. Georgia on kuitenkin kiistänyt tiedon ja sanonut venäläisjoukkojen edenneen jopa syvemmälle sisämaahan ja hallitsevan edelleen useita kaupunkeja.

Silminnäkijöiden mukaan Venäjän joukot ovat pysytelleet muun muassa Senakin ja Gorin kaupunkien tuntumassa.

Georgialaisten helpotus vetäytymisestä on kääntynyt epävarmuudeksi, kun julki on alkanut tulla tietoja, joiden mukaan venäläisjoukot olisivat edelleen suurissa kaupungeissa entisissä asemissaan.

Yksi syy epävarmuudelle on ympäripyöreästi muotoiltu sopimus maiden välillä. Venäjä lupasi aloittaa vetäytymisen puolelta päivin, muttei sanonut kauanko siihen kestää. Toisaalta Venäjä on myös vihjannut lisäjoukkojen pysyvän jatkossakin Etelä-Ossetian vahvassa tukikohdassa täydellisen vetäytymiseen sijaan.

Georgia: Venäjä tuhoaa ammusvarastoja

Georgian sisäministeriö syyttää venäläisjoukkoja Georgian ammus- ja asevarastojen tuhoamisesta tukikohdassa lähellä läntistä Senakin kaupunkia.

Ministeriön tiedottaja Shota Utiashvilin mukaan joukot ovat tuhonneet myös kulkuväylän tukikohtaan.

- He hävittävät kaiken mennessään. Jos he kutsuvat tätä vetäytymiseksi, silloin minä en ymmärrä sanan todellista merkitystä, Utiashvili sanoi.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme