Mainos
Mainos

Venäjä selvittää turmatien kunnossapitoa

Venäjän viranomaiset aikovat tutkia tien kunnossapidon eilisen liikenneturman tapahtumapaikalla, kertoo uutistoimisto Ria Novosti.

Viranomaiset selvittävät, noudatettiinko kunnossapidossa voimassa olevia määräyksiä.

Venäjän viranomaiset ovat tehneet tiettäväksi, että kunnossapito kuuluu suomalaisille. Tieosuus kulkee Saimaan kanavan vartta ja on Suomen vuokraamalla alueella.

Nettisivusto 47news nimitti uutisessaan tienpätkää "suomalaiseksi luistinradaksi".

Suomen liikenneministeriön mukaan tie on rakennettu 1960-luvulla huoltotieksi, eikä se sovellu nykyiselle vilkkaalle liikenteelle. Tiellä on pääosin kuudenkympin nopeusrajoitus, jota ministeriön mukaan rikotaan koko ajan.

Pikkubussin ja rekan kolarissa Suomen rajan tuntumassa kuoli eilisaamuna 10 ihmistä. Onnettomuuden tutkijoiden mukaan turmapaikka oli jäinen.

Venäläisviranomaiset kertovat, että pikkubussin kuljettaja menetti mutkassa ajoneuvonsa hallinnan. Bussi liukui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi tyhjillään olleeseen tukkirekkaan.

Bussi oli venäläismedian tietojen perusteella matkalla Suomeen. Kaikki turman uhrit olivat tiettävästi Venäjän kansalaisia. 


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme