Mainos
Mainos

Venäjä siirtänyt painopisteen Etelä-Tshetsheniaan

Venäjän sotavoimat ovat siirtäneet taisteluiden painopisteen pääkaupungista Groznyista Tshetshenian eteläiselle vuoristoalueelle, jossa käytiin ratkaisevat taistelut myös edellisen sodan aikana.

Taisteluiden laannuttua Groznyissa venäläissotilaiden kerrottiin kuljeskelevan ensimmäistä kertaa vapaasti koko kaupungin alueella. Sotilaat jatkoivat kuitenkin kaupungin raunioissa mahdollisesti piileskelevien tshetsheenisissien etsintää rakennus rakennukselta. Venäläisten mukaan noin tuhat sissiä on joutunut saarroksiin Groznyin lähistöllä olevaan Alkan-Kalan kylään ja venäläissotilaat ovat pääsemässä heistä voitolle.

Tshetsheenilähteet tiesivät puolestaan kertoa, että noin 3000 sissiä on ryhmittymässä uudelleen Groznyin liepeillä ja valmistelemassa uusia vastaiskuja. Venäjän ilmaiskut etelässä sijaitseviin Argunin ja Vedenon vuoristosoliin ovat jatkuneet tänään. Ilmavoimat tekivät useita kymmeniä pommituslentoja sissien tukikohtia vastaan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme