Mainos
Mainos

Venäjä suunnittelee Lähi-idän rauhankokousta Moskovaan

Venäjä aikoo järjestää helmikuussa Moskovassa Lähi-idän rauhankonferenssin, kertoi Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov tänään Jerusalemissa. Nämä monenkeskiset Lähi-idän rauhanneuvottelut käydään ulkoministeritasolla. Venäjä ja Yhdysvallat olivat koollekutsujat, kun Lähi-idän monenkeskiset rauhanneuvottelut alkoivat 1992.

Israelin ulkoministeriön edustaja sanoi tänään, että Israel osallistuu helmikuisiin neuvotteluihin Moskovassa. Lähi-idän maiden lisäksi neuvotteluissa on aiemmin ollut mukana muitakin maita, jotka ovat halunneet auttaa rauhan saamisessa Lähi-itään. Moskovassa on koolla monenkeskisten rauhanneuvottelujen valmistelukomitea. Valmistelukomitea ei ole ollut koolla yli kolmeen vuoteen.

Syyria ei ole osallistunut tähän mennessä lainkaan valmistelukomitean istuntoihin. Tällä viikolla Syyria ja Israel ovat kuitenkin jatkaneet lähes neljä vuotta pysähdyksissä olleita keskinäisiä rauhanneuvottelujaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme