Mainos
Mainos

Venäjä tarvitsee apua kemiallisten aseiden tuhoamisessa

Venäjän parlamentti on ratifioinut kemialliset aseet kieltävän sopimuksen. Kansainvälinen sopimus hyväksyttiin vuonna 93, ja nyt duuma hyväksyi sen Venäjän osalta.

Ennen äänestystä duuma sai tiukan evästyksen maan apulaisulkoministeriltä. Ministeri Igor Ivanov sanoi, että sopimuksen ratifioimatta jättäminen voisi saada maan kemiantehtaat muiden maiden boikottiin. Sopimus kieltää kemiallisten aseiden kehittelyn, teon ja käytön.

Kemiallisten aseiden kieltävän sopimuksen ratifiointi on Venäjän etujen mukaista, mutta Venäjä tarvitsee kyseisten aseiden tuhoamisessa ulkopuolista apua, sanoi Venäjän duuman puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Vladimir Volkov.

Volkovin mukaan Venäjällä on kemiallisissa aseissaan noin 40 000 tonnia myrkyllistä ainetta. Venäjän kemiallisten aseiden varasto on kansainvälinen ongelma, hän sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Volkov tähdensi, että Venäjän talouden heikko tila otetaan huomioon. Sen vuoksi Venäjä tarvitsee ulkopuolista materiaalista apua ja teknistä neuvontaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme