Mainos
Mainos

Venäjä tiivistänyt tietoliikenteen tarkkailua – "Kansalaistenkin nettiyhteydet ovat tärkeitä"

Venäjä tarkkailee ulkomaiden tärkeitä tietoliikenneyhteyksiä aiempaa tiiviimmin, kertoo brittiläisen Chatham House -instituutin tutkija Keir Giles.

Hänen mukaansa toimintaa on havaittu niin Maata kiertävien kaupallisten tietoliikennesatelliittien kuin merenpohjassa kulkevien kaapeleiden liepeillä – myös Itämerellä.

Krimin valtaus on varoittava esimerkki siitä, että länsimaiden pitäisi kiinnittää asiaan huomiota. Tuolloin Venäjä sai eristettyä niemimaan väestön muusta kuin sille mieluisasta tiedosta katkaisemalla yhteyksiä.

Gilesin mukaan länsimaiden hallitusten pitäisi valmistautua tilanteisiin, joissa niiden tietoliikenneyhteyksiin yritetään fyysisesti vaikuttaa. Kansalaisten tiedonsaanti on sen verran tärkeää, että käsitystä tärkeistä yhteyksistä pitäisi laajentaa.

– Siviileiden käytössä olevalle internetyhteyksille pitää antaa saman tason suoja kuin mille tahansa muulle strategisesti tärkeälle infrastruktuurille, Giles sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme